logo

  Läntinen tanssin aluekeskus

  Västra regionala danscentret i Västra Finland

  Regional Dance Center of Western Finland

  Linnankatu 24, 20100 Turku, Finland

 info(at)l-tanssi.fi

 

 

Tapahtumakalenteri

Yhteisilta: Biitsi ja Juha Valkeapää: Juha Biitsillä & Niko Hallikainen: Low Income Glow
torstaina, 18. päivänä huhtikuuta 2019, 19.00

Biitsi ja Juha Valkeapää: Juha Biitsillä

Tekijäkolmikko matkusti elokuussa 2018 Poriin. He kysyivät toisiltaan mistä sinä tulet. Minä tulen isän Ray-Baneista. Äidin nivelreumasta ja korvakoruista. Alkoholismista ja puukolla leikatuista omenaviipaleista. Viimeisen päälle laittautumisesta ja miehen kuvasta josta ei tunnista itseään.

Juha Biitsillä on taiteilija Juha Valkeapään ja tuottajaduo Biitsin ensimmäinen yhteinen teos. Se on tunnin mittainen esitys kuvia, ääniä ja eleitä siitä kaikesta mitä otamme vastaan ja annamme eteenpäin, halusimme tai emme.

Biitsi-duo tekee musiikkia ja teoksia. Heidän Pykäri mikä meininki!!? -esityksensä G Livelabissa Helsingissä vuonna 2018 aiheutti paljon hämmennystä. Biitsin tuleva esitys Luokka ja kauneus saa ensi-iltansa myöhemmin tänä vuonna. Juha Valkeapää on esitystaiteilija, jonka teoksia on viimeisen kahden vuosikymmenen aikana esitetty laajalti Suomessa ja ulkomailla.

Esitys: Biitsi ja Juha Valkeapää
Tuotanto: Biitsi, Juha Valkeapään Ääni ja Lain§uojattomat-festivaali
Yhteistyössä: Ehkä-tuotanto
Tukija: Taiteen edistämiskeskus
Ensi-ilta: 5.9.2018 Lain§uojattomat-festivaali / Eteläkauppatori 2, Pori

 

Niko Hallikainen: Low Income Glow

Niko Hallikaisen uusi puhe- / ääniesitysteos Low Income Glow esitetään kerran kuussa eri lokaatioissa kevään 2019 aikana, mikä johtaa lopuksi samannimiseen tekstijulkaisuun. Teoksen runolliset tekstit käsittelevät luokkataustaa, seksiä, aknea, kalliita ihonhoitotuotteita, haluttavia kehoja ja riittämättömyyden tunteen eri ilmentymiä. Low Income Glown esityksissä keho, puhe ja musiikki kohtaavat toisistaan poikkeavissa esityspaikoissa, joista kukin omalla tavallaan herkistää teoksen latautuneita teemoja: köyhyys, alemmuus, erotiikka ja luokkayhteiskunta.

Low Income Glow ilmaisee köyhiä ja homoseksuaalisia haluja toimijuutena, jolla on valtava hiljennetty, murroksellinen potentiaali. Teos tarkastelee henkilökohtaista, sisäistä konfliktitilaa aiheilla, joihin lukeutuvat häpeän kokemus suhteessa onnistuneisiin kehoihin, syyllisyys omasta elämästä, seksuaalisuus, raha, vauraat tilat ja epähyväksyttävät tunteet näissä tiloissa. Teos tavoittelee näiden kokemusten tunnistettavuutta ja dynaamista kompleksisuutta. Low Income Glow kuvittaa tunteellista karttaa, joka muodostaa laajentuvan, yhteiskunnallisen reitin, jonka varrella vähäosaisuuden, itsevihan ja kiintymyksen kokemukset elävät. Esitys käsittää ja aistillistaa, miten seksuaalinen halu, luokkaerot ja epävarmuudet yhdistyvät ihmisissä ja jaetussa todellisuudessa.

Niko Hallikainen on kirjoittaja, joka on esittänyt edellistä teostaan Blue Exhaust (2018) osana Mad House Helsingin, Kutomon ja Flow Festivalin ohjelmistoja. Blue Exhaustin tapaan Low Income Glow ottaa myös DIY-soolon muodon, jossa Hallikainen esittää kirjoittamiaan tekstejä ja miksaa puheen yhteen musiikillisten äänipintojen kanssa.

Teksti, esitys ja äänisuunnittelu: Niko Hallikainen
Tuotanto: Ehkä-tuotanto ja Niko Hallikainen
Tukija: Koneen Säätiö
Aiemmat esitykset: 12.1.2019 Museum of Impossible Forms, Helsinki, 28.2.2019 Demos Helsinki, Helsinki, 22.3.2019 Kaiku, Helsinki

 

Esitykset yhteisillassa nykytaidetila Kutomolla torstaina 18.4.2019 klo 19

Liput: 15/10€
Osta lippuja: www.holvi.com/shop/ehkatuotanto

Paikka Nykytaidetila Kutomo, Kalastajankatu 1 B, 20100 Turku

Tapahtumakalenteri

helmikuu 2020
M T K T P L S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

TS Hyvinvointi/Tanssi on turkulainen perusoikeus
Tilaa uutiskirje