logo

  Läntinen tanssin aluekeskus

  Västra regionala danscentret i Västra Finland

  Regional Dance Center of Western Finland

  Linnankatu 24, 20100 Turku, Finland

 info(at)l-tanssi.fi

 

 

Tapahtumakalenteri

Snödrottingen - Lumikuningatar
lauantaina, 5. päivänä tammikuuta 2019, 13.00
Yhteystieto Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Åbo Svenska Teaterin Päänäyttämöllä nähdään ensi talvena upouusi monikielinen tulkinta Hans Christian Andersenin koko perheen jouluklassikosta Lumikuningatar.

Andersenin rakastettu Lumikuningatar-satu on kasvukertomus, sisäinen matka lapsuuden ystävyyden kehittymisestä nuorten väliseksi rakkaudeksi.

Sadussa Lumikuningatar omistaa taikapeilin, joka näyttää vain ihmisten huonot puolet. Peili kuitenkin särkyy ja sen sirpaleet lentävät ympäri maailmaa. Lumikuningatar lähtee etsimään jotakuta, joka voisi korjata peilin.

Gerda ja Kaj ovat parhaat ystävät. Noidutun peilin sirpale iskeytyy Kajn sydämeen: hän muuttuu ilkeäksi eikä halua enää olla Gerdan kanssa missään tekemisissä. Lumikuningatar puolestaan näkee Kajssa mahdollisen peilin korjaajan. Noiduttu poika ihastuu kuningattareen, ja he lähtevät yhdessä kohti tämän linnaa Lapissa. Gerda ei kuitenkaan hylkää ystäväänsä, vaan päättää pelastaa tämän.

Näin alkaa Gerdan jännittävä ja pitkä vaellus kohti Lumikuningattaren linnaa. Matkallaan tyttö kohtaa monia houkutuksia ja kummallisia olentoja; unohduksen kukkia, puhuvia variksia, prinssin ja prinsessan, ryöväreitä, poroja sekä Lapineukon, jolla on maagisia voimia. Lopulta Gerda saapuu kuningattaren linnaan ja taistelu Kajn sydämestä voi alkaa.

Esityskieliä näyttämöllä on neljä: ruotsi, suomi, saame sekä tanssin kieli.

- Käytämme näitä kolmea puhuttua kieltä näyttämöllä tuodaksemme esiin sen kielitodellisuuden, jossa me täällä Suomessa elämme. Fyysisen kielen ja uuden musiikin avulla haluamme innostaa yleisön alitajuntaa. Tanssin kautta voi myös nähdä ja kokea, kuinka tärkeää kaikessa kommunikoinnissa ja itse asiassa kaikissa maailman kielissä on tulkita kehonkieltä, Jukka Aaltonen selittää. Hän ohjaa esityksen yhdessä Urmas Poolametsin kanssa.

Yli 6-vuotiaille ja koko perheelle suunnattu teos sopii niin ruotsin- kuin suomenkielisille, ja se myös tekstitetään molemmilla kielillä.

Ensi-ilta: 2.11.2018

Tekijät

OHJAUS Jukka Aaltonen | KOREOGRAFIA Urmas Poolamets | DRAMATURGIA Tove Appelgren | MUSIIKKI Ismo Laakso | SKENOGRAFIA Teemu Loikas | PUKUSUUNNITTELU Gerly Tinn | NAAMIOINNIN SUUNNITTELU Petriina Suomela | VALOSUUNNITTELU Marko Kallela | ÄÄNISUUNNITTELU Olli-Pekka Lepovuori | LAVALLA Åbo Svenska Teaterin näyttelijät ja Aurinkobaletin tanssijat | TUOTANTO Åbo Svenska Teater & Aurinkobaletti | ENSI-ILTA 2.11.2018, Åbo Svenska Teater

Paikka Åbo Svenska Teater

Tapahtumakalenteri

helmikuu 2020
M T K T P L S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

TS Hyvinvointi/Tanssi on turkulainen perusoikeus
Tilaa uutiskirje