logo

  Läntinen tanssin aluekeskus

  Regionala danscentret i Västra Finland

  Regional Dance Centre of Western Finland

  Linnankatu 24, 20100 Turku, Finland

 info(at)l-tanssi.fi

 

 

Perkussiivisen tanssin ja elävän musiikin kansainvälinen esityssarja RitmÅbo täyttää tänä vuonna täydet kymmenen vuotta. Juhlavuoden avaa tiistaina 7. toukokuuta Linnateatterin teatteriravintolassa pidettävä New York Rhythms 10-vuotisjuhlaesitys. Esityksen tanssivieraana nähdään perkussiivisen tanssin edelläkävijä koreografi, steppi- ja hiekkatanssija Heather Cornell New Yorkista. Illan korkeatasoisina musiikkivieraina kuullaan saksofonisti Manuel Dunkelia sekä pianisti Sid Hilleä Rhodesissa ja pieninstrumenteissa. Iltaa isännöi RitmÅbo sarjan taiteellinen johtaja ja toteuttaja steppiartisti Jussi Lindroos.

RitmÅbo on perkussiivisen tanssin ja elävän musiikin esityssarja. Sarjan kansainvälisiä esityksiä on nähty Turussa vuodesta 2010. RitmÅbo-illat perustuvat artistien kohtaamiseen, eri tanssi- ja musiikkityylien vuoropuheluun, improvisaatioon sekä hetkellisyyteen. Sarjan toteuttamista on tukemassa Läntinen tanssin aluekeskus.

New York Rhythms illan tanssivieras Heather Cornell on tehnyt pitkällä urallaan yhteistyötä muun muassa jazzbasistilegenda Ray Brownin, jazzrumpali Lewis Nashin, kehomuusikko Keith Terryn, argentiinalaisen haitaristi Chango Spasiukin sekä monien mielenkiintoisten jazzmuusikoiden ja maailman musiikin artistien kanssa. Cornell toimi yli kaksikymmentä vuotta arvostetun new yorkilaisen Manhattan Tap konserttisteppiryhmän koreografina ja taiteellisena johtajana sekä teki koreografiat ”The Play what I wrote” komediaan Broadwaylle. Laajasti kiertänyt Manhattan Tap esiintyi myös yhdessä arvostetun jazzbasisti Ray Brown trion kanssa Lincoln Centerin Alice Tully Hallissa New Yorkissa.

Dance Magazine on kuvaillut Cornellin koreografioita visuaaliseksi musiikiksi ja steppaajana häntä on kutsuttu ”rytmistepin Oscar Petersoniksi”. Kiehtovasti ja sulavasti swengaava steppi- ja hiekkatanssija Heather Cornell soittaa tanssiessaan erilaisten steppikenkien ohella myös hiekkaa, leikitellen taitavasti siitä lähtevien erilaisten äänten kanssa.

RitmÅbo – New York Rhythms

10-vuotisjuhlaesitys tiistaina 7.5.2019 klo 20.00

Linnateatterin teatteriravintola, Linnankatu 31 Turku

Liput esitykseen voi ostaa ennakkoon Tiketissä www.tiketti.fi ja myyntipisteet

www.ritmabo.com

Tapahtumakalenteri

toukokuu 2020
M T K T P L S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

TS Hyvinvointi/Tanssi on turkulainen perusoikeus
Tilaa uutiskirje