logo

Uutiset

Läntinen tanssin aluekeskus avaa aluekeskuspalkkahaun vuodelle 2020.
Hakuaika on 17.6.-15.8.2019.

Aluekeskuspalkkaa myönnetään ensisijaisesti varsinaissuomalaisille ja satakuntalaisille vapaan kentän tanssitaiteilijoille taiteelliseen työskentelyyn. Sitä voidaan myöntää myös alueen ulkopuolisille tanssitaiteilijoille, jos työskentely tapahtuu alueella. Aluekeskuspalkan myöntäminen edellyttää, että työ tulee näkyväksi aluekeskuksen toimintana. Läntinen tanssin aluekeskus toimii tukijana ja taiteellisen työskentelyn mahdollistajana.

Työskentely voi olla teoskeskeistä, work in progress -työskentelyä, taiteellista hanke- tai projektitoimintaa tai jotakin muuta, mikä tukee hakijan taiteellisen työn kehittymistä. Palkkaa voi saada 1-3 kk ajaksi/henkilö/vuosi ja kyseessä on aina henkilökohtainen kuukausipalkkasuhde. Palkkaa voi hakea taiteilija, työryhmä tai alueyhteistyökumppani. Haettaessa projektin omarahoitusosuus katsotaan eduksi, mutta sitä ei edellytetä.

Lisätietoa>

Läntisen tanssin aluekeskuksen tukema Kesäkulkurit tanssikiertue vierailee 3.6-28.6.2019 Varsinais-Suomen ja Satakunnan kunnissa vieden tanssin iloa ja liikettä päiväkoteihin, leikkipuistoihin, kesäleireille, vanhainkoteihin, kirjastoihin ja erilaisiin kesätapahtumiin.
Kesäkulkureina työskentelevät tanssitaiteilijat Elsa Heikkilä ja Evgeny Kostyukov.

Kesäkulkurit kulkevat tänäkin kesänä hybridiautolla ja Kesäkulkuri-kiertueen matkassa autovuokraamo Hertz.

Lue lisää>

 

This month SweetDreams Kollektiv works on a new production in the studio of Barker-teatteri. The dancers/choreographers are receiving a Läntinen Tanssin Aluekeskus salary during this month.

KÅNKEN is a piece about time, space and generation gaps.

Opening night will be in October 2019 in Barker-teatteri.

More information about the piece and it’s working process and updates : https://sweetdreamskollektiv.wordpress.com/

 

KÅNKEN

Concept, dance and sound : SweetDreams Kollektiv

Lights : Antton Kainulainen

Sound edit : Linda Björkqvist

Video edits: Marjan Raar

Graphics: Dio Lau @prenzlauerstudioBerlin

 

KÅNKEN is supported by Barker-teatteri, Svenska Kulturfonden and Konstsamfundet.

SweetDreams Kollektiv is an initiative from dance artists and choreographers Linda Björkqvist and Marjan Raar in Turku, Finland. The collective is producing dance performances in Finland and abroad.

image1

Perkussiivisen tanssin ja elävän musiikin kansainvälinen esityssarja RitmÅbo täyttää tänä vuonna täydet kymmenen vuotta. Juhlavuoden avaa tiistaina 7. toukokuuta Linnateatterin teatteriravintolassa pidettävä New York Rhythms 10-vuotisjuhlaesitys. Esityksen tanssivieraana nähdään perkussiivisen tanssin edelläkävijä koreografi, steppi- ja hiekkatanssija Heather Cornell New Yorkista. Illan korkeatasoisina musiikkivieraina kuullaan saksofonisti Manuel Dunkelia sekä pianisti Sid Hilleä Rhodesissa ja pieninstrumenteissa. Iltaa isännöi RitmÅbo sarjan taiteellinen johtaja ja toteuttaja steppiartisti Jussi Lindroos.

RitmÅbo on perkussiivisen tanssin ja elävän musiikin esityssarja. Sarjan kansainvälisiä esityksiä on nähty Turussa vuodesta 2010. RitmÅbo-illat perustuvat artistien kohtaamiseen, eri tanssi- ja musiikkityylien vuoropuheluun, improvisaatioon sekä hetkellisyyteen. Sarjan toteuttamista on tukemassa Läntinen tanssin aluekeskus.

New York Rhythms illan tanssivieras Heather Cornell on tehnyt pitkällä urallaan yhteistyötä muun muassa jazzbasistilegenda Ray Brownin, jazzrumpali Lewis Nashin, kehomuusikko Keith Terryn, argentiinalaisen haitaristi Chango Spasiukin sekä monien mielenkiintoisten jazzmuusikoiden ja maailman musiikin artistien kanssa. Cornell toimi yli kaksikymmentä vuotta arvostetun new yorkilaisen Manhattan Tap konserttisteppiryhmän koreografina ja taiteellisena johtajana sekä teki koreografiat ”The Play what I wrote” komediaan Broadwaylle. Laajasti kiertänyt Manhattan Tap esiintyi myös yhdessä arvostetun jazzbasisti Ray Brown trion kanssa Lincoln Centerin Alice Tully Hallissa New Yorkissa.

Dance Magazine on kuvaillut Cornellin koreografioita visuaaliseksi musiikiksi ja steppaajana häntä on kutsuttu ”rytmistepin Oscar Petersoniksi”. Kiehtovasti ja sulavasti swengaava steppi- ja hiekkatanssija Heather Cornell soittaa tanssiessaan erilaisten steppikenkien ohella myös hiekkaa, leikitellen taitavasti siitä lähtevien erilaisten äänten kanssa.

RitmÅbo – New York Rhythms

10-vuotisjuhlaesitys tiistaina 7.5.2019 klo 20.00

Linnateatterin teatteriravintola, Linnankatu 31 Turku

Liput esitykseen voi ostaa ennakkoon Tiketissä www.tiketti.fi ja myyntipisteet

www.ritmabo.com

Stretch 2019 on 17.–20.10.2019 Turussa tapahtuva tanssin ammattilaiskentän verkostoitumistapahtuma.
Stretch rakentuu vuosina 2008–2015 luodun keðja-verkostolle (www.kedja.net). Stretch venyttää keðjan käsitteitä laajentamalla käsitystä taiteilijan työnkuvasta, työkentästä ja sen rakenteista. Pohjoismainen tanssiverkosto laajentaa yhteisöllistä ammattikenttää kutsumalla tapahtumaan organisaatioita ja ammattilaisia Baltian ja Euroopan maista. Tapahtuman osallistujatavoite on 250 alan ammattilaista ja taiteilijaa.
 
Stretch koostuu keskusteluista, seminaareista, työpajoista ja luennoista, joissa pohditaan tanssin nykytilaa niin yhteiskunnallisella kuin yksilölliselläkin tasolla. Ohjelmistoon kuuluvat myös aamutunnit, iltaohjelma sekä tapaamiset, joissa osallistujilla on mahdollisuus verkostoitua toisten ammattilaisten kanssa sekä saada vertaistukea. Osallistujia saapuu paikalle Pohjoismaista sekä muun Euroopan alueelta keskustelemaan, jakamaan hyviä käytäntöjä, ideoimaan ja verkostoitumaan.
 
Tapahtuman pääteema on expanding professionalism, ja sitä käsitellään tanssin ammattilaisen, taiteilijan ja tekijän näkökulmasta. Pääteemaan kytkeytyy kolme alateemaa:
 
Taiteilijan ammatillinen kasvu ja kehitys
Alan uudet toimintamallit
Vuorovaikutus ja kommunikaatio tanssin ympäristöissä
 
Näiden teemojen kautta Stretch vastaa osaltaan tanssin alan ajankohtaisiin sekä tulevaisuuskuvaan liittyviin kysymyksiin. Lisäksi herätetään toimintakenttää virkistäviä keskusteluja, nostetaan esille kulttuuripoliittisia näkökulmia sekä luodaan uusia yhteyksiä paikallisten, pohjoismaisten ja kansainvälisten verkostojen välille.
 
Tapaamisten avulla Stretch 2019–2020 löytää uusia keinoja ja strategioita, joiden avulla tietoisuus tanssista sekä ammattimaisista tuotannoista tulisi näkyväksi katsojille ja yhteisöille niin paikallisesti, alueellisesti kuin kansainvälisestikin.
www.kedja.net

 

OPEN CALL:
NEW PERFORMANCE TURKU FESTIVAL X STRETCH 2019
 
Nyt haetaan teosehdotusta osaksi Stretchin ja New Performance Turku Festivalin yhteistä esitysohjelmistoa!
 
Valitulle teokselle tarjotaan esityspaikka osana kahden tapahtuman ohjelmistoa, esitystila, tekniset resurssit sekä esityskorvaus ja matkakulut. Teoksen valinnasta vastaa New Performance Turku Festivalin ja Läntisen tanssin aluekeskuksen työntekijöistä koostuva jury.
 
Vuoden 2019 New Performance Turku Festivalin tematiikka toteutuu FUTURES-teemalla.
Millaisia erilaisia tulevaisuuksia voimme nähdä, kuvitella ja unelmoida nyt, kun maailmankuvamme on muuttumassa ilmastonmuutoksen ja sen mukanaan tuomien ennakoimattomien vaikutusten myötä? Festivaali pyrkii hahmottamaan erilaisten teosten keinoin sitä, miten tarkastella aikaa tästä ajasta eteenpäin sekä sitä, millaisia välineitä ja tulevaisuudenkuvia meillä on vaihtoehtoisten tulevaisuuksien hahmottamiseen.

Hae>https://ssl.tapahtumakone.fi/nptf-opencall

 

Rekisteröityminen on käynnissä!
 
Ohjelmistojulkistuksia tulossa pian, seuraa siis Stretchiä myös somessa
www.facebook.com/stretchkedja
www.instagram.com/stretch.kedja

TERVETULOA
LÄNTINEN TANSSIN ALUEKESKUSYHDISTYS RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN KEVÄTKOKOUKSEEN
perjantaina 26.4.2019 klo 14.00
Paikka: Linnankatu 24, 20100 Turku

Kokouksen jälkeen vapaamuotoista keskustelua ja Stretch uutisia klo 15-18.
Lisätietoja Katariina Lindholm ja Ada Vakker
Tarjolla syötävää ja juotavaa.
Ilmoittautumiset 24.4 mennessä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Työjärjestys
    Kokouksen avaaminen
    Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta
    Kokouksen pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta
    Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
    Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

    Vuoden 2018 tilinpäätöksen, hallituksen toimintakertomuksen ja tilintarkastajien lausunnon esittäminen
    Vuoden 2018 tilinpäätöksen vahvistaminen sekä vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle ja muille tilivelvollisille
    Muut esille tulevat asiat
    Kokouksen päättäminen

Tervetuloa!
Turussa 11.4.2019
Läntisen tanssin aluekeskusyhdistys ry:n hallitus
Toimeksisaaneena,


Sanna Meska
toiminnanjohtaja

Ryppäitä! on Riikka Kosolan ryhmäteos naistanssijoille, joka jäsentyy kuin improvisaattorinen peli. Kehot organisoituvat kuin viinirypäleet ikään, ryppäisiin, sekä irtonaisiin hedelmiin. Kyse on auringosta ja valosta, lihasta, viinistä, vastuusta ja vapaudesta. Abstraktisti elämästä.


Konsepti ja ohjaus: Riikka Kosola
Työryhmä: Riikka Kosola, Erika Malkki, Satu Hakamäki, Henna-Maria Hanhineva, Liana Potila, Veera Alaverronen, Hanna Mäkinen, Annastiina Saastamoinen, Emmi Pennanen, Ville Venho, Amita Kilumanga


Esitys Turun taidemuseon 4 elementtiä -näyttelyssä
15.3. klo 17-19 Ensi-ilta
17.3. klo 15-17


Tämä tanssiteos on liikkunut ja hengittänyt jo vuoden ajan, yhdistäen 12 Turun seudulla vaikuttavaa esittävän taiteen ammattilaista yhteiseen tanssiinkutsuun. Ryhmän koko ja työskentelyn pituus on turkulaiselle tanssin vapaalle kentälle harvinainen.
Tanssimme, tulemme näkyviksi ja oleviksi kaksi tuntia Ilman tilassa 4-elementtiä näyttelyssä. Yleisö voi tulla paikalle milloin haluaa, ja seurata itselleen sopivan ajan. Teoksessa on osallistavia hetkiä.
Sisäänpääsy tapahtuu museon sisäänpääsymaksulla.

Tukijat: TAIKE Varsinais-Suomi, Läntinen tanssin aluekeskus, LIEUES Lyon
Kiitokset: Barker-teatteri, Aurinkobaletti, Yngve Sjöblom, Pierre-Yves Loup-Forest ja Loup-Forest'in viinitila
Kuva: Frans Rinne

Tapahtumakalenteri

heinäkuu 2019
M T K T P L S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31Tilaa uutiskirje