logo

  Läntinen tanssin aluekeskus

  Regionala danscentret i Västra Finland

  Regional Dance Centre of Western Finland

  Linnankatu 24, 20100 Turku, Finland

 info(at)l-tanssi.fi

 

 

Floor is Yours!
Turvallisuusjohtamisen ja -kulttuurin kehittäminen esittävissä taiteissa -hanke

Läntinen tanssin aluekeskus on mukana valtakunnallisessa Työterveyslaitoksen yhteishankkeessa. Hankkeen tarkoituksena on selvittää, miten esittävien taiteiden aloilla huomioidaan työturvallisuuteen ja -hyvinvointiin liittyviä tekijöitä, mitä niihin liittyvä haasteita alalla työskentelevät kohtaavat, ja miten alan työturvallisuutta ja -hyvinvointia voidaan kehittää. Tutkimuksen toteuttaa Työterveyslaitos.

http://www.ttl.fi/floorisyours

Lisätietoa>

Linkki kyselyyn>

 

 

MENNEET HANKKEET

 

Tanssi valtaa koulun

Tanssi valtaa koulut on Läntisen tanssin aluekeskuksen ja Turun kaupungin Suomi 100 –yhteistyöhanke. Hankkeen myötä Tanssikummit ja Koko Suomi tanssii -kampanjan Turun alueen tanssihaaste-opettajat yhdistävät voimansa ja vierailevat 28.2 -13.4.2017 Turun alakoulussa ja ”valtaavat” koulun päivän ajaksi tanssille.

Kouluissa opetetaan mm. Koko Suomi tanssii –humppakoreografiaa, ja samalla valmistetaan koulun oppilaita ja opettajia heinäkuun Europeade-tapahtumaan ja Turun havittelemaan humpan maailmanennätykseen 29.7.2017.

Tanssikummi taas kiertää luokissa ja osallistuu oppitunteihin integroiden tanssia oppiaineisiin. Tanssi valtaa koulun hankkeen aikana Tanssikummi on mm. opettanut yhdyssanoja liikkeen avulla, avustanut biologian tunnilla anatomian oppimista ja opettanut kalevalaista runomittaa tanssin avulla rytmittäen.

http://www.suomitanssii.fi/

http://www.turku.fi/europeade2017

 

ArtsEqual-tutkimushanke 
Läntinen tanssin aluekeskus ja ArtsEqual-tutkimushanke ovat sopineet yhteistyöstä. Läntinen tanssin aluekeskus toteuttaa taideinterventioita vanhusten kotihoidossa ja laitoshoidossa, monikulttuurisessa nuorisotyössä ja pakolaistyössä ja tuottaa näiden kautta tutkimusaineistoa ArtsEqual-hankkeelle. Aluekeskus on valittu mukaan ArtsEqual-hankkeeseen, koska se on yksi alan johtavia taidelähtöisten hyvinvointipalvelujen tarjoajia Suomessa.
Maaliskuussa 2016 on jo aloitettu Tanssikummi-toimintaa Turun vanhuspalveluiden Mäntykodin kahdessa yksikössä, Kaarinan kotihoidossa ja Pansion vastaanottokeskuksessa. Tanssikummitoiminta on Läntisen tanssin aluekeskuksen kehittämää tanssitaidelähtöistä toimintaa, jota toteuttavat ammattitanssitaiteilijat erilaisissa yhteisöissä osana yhteisön arkea. Syksyllä aloitetaan projektit monikulttuuristen nuorten parissa ja jatketaan pakolaistyötä.
ArtsEqual-tutkimushankkeen tutkimusryhmässä Arts in Health, Welfare and Care tutkitaan taiteen ja taidepedagogiikan uusia palveluja sosiaali- ja terveysalalla. Tutkimus nojaa viimeaikaiseen muun muassa lääketieteen, nuorisotutkimuksen ja vammaistutkimuksen alueilla tehtyyn tutkimukseen taiteen, terveyden ja hyvinvoinnin välisistä yhteyksistä.
 Tutkimusaineisto ei jää vain ArtsEqual-hankkeen hyödyksi, vaan se tulee open data -periaatteen mukaisesti avoimeen käyttöön ja sitä voidaan käyttää myös esimerkiksi opetusaineistona.
ArtsEqual-hankkeen rahoituksella pystytään toteuttamaan monenlaista taidelähtöistä toimintaa eri kohderyhmille ja työllistämään taiteilijoita. Lisäksi Läntisen tanssin aluekeskukselle aineiston keruu auttaa samalla kehittämään edelleen Tanssikummien työtapoja ja osaamista.
Lisätietoja:
Läntinen tanssin aluekeskus
info(at)l-tanssi.fi
0400 546 019
ArtsEqual -hankkeen varajohtaja Kai Lehikoinen (sopimuksen sisältö, rahoitus, aineiston tutkimuskäyttö)

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 +358 50 439 0517
www.artsequal.fi

 

 Läntinen tanssin aluekeskus mukana Suomi 100 juhlavuodessa ja Koko Suomi tanssii-hankkeessa.

 

Läntinen tanssin aluekeskus on ollut mukana mm. seuraavissa hankkeissa:

HINTA -Hyvinvointia ikäihmisille ja nuorille tuotekehityksen avulla

Hymykuopat

KUMMI KOTONA Kulttuurihyvinvointi kotona elämisen osana -hanke.
Yhteinen rytmi -hankke, jossa kohtautetaan kantasuomalaisia ja maahanmuuttajataustaisia tanssi-, esitys- ja sanataideammattilaisia.
Läntinen tanssin aluekeskus toimii asiantuntijana ja pilottipartnerina Music Finlandin toteuttamassa työorganisaatioiden, työssä olevan työvoiman ja yritysten kehittämiseen sekä yrittäjyyden lisäämiseen tähtäävässä ESR-rahoitteisessa VAAHTO-hankkeessa.

Kuva I ja II. Turun kaupungin KUVA II hanke jatkaa vuoden 2011 Euroopan kulttuuripääkaupunki KUVA kulttuuri vanhuksen arkeen -hanketta. KUVA II-hankkeessa keskitytään kehittämään ammattitaiteilijoiden toteuttamien kulttuuripalvelujen/eri taiteen muotojen toimintaedellytyksiä Turun kaupungin ympärivuorokautisen hoidon yksiköissä.

Osaattori

ToLiVa

Pumppu hankkeen osahanke/TEHU

 

Tapahtumakalenteri

huhtikuu 2020
M T K T P L S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

TS Hyvinvointi/Tanssi on turkulainen perusoikeus
Tilaa uutiskirje