logo

Avoin työpaja-koetanssi varsinaissuomalaisille tanssijoille 10.-11.4.2015

VAPAAkollektiivi ja Läntinen tanssin aluekeskus järjestävät kaksipäiväisen työpaja-koetanssin Turussa alueen tanssin ammattilaisille. Koetanssilla VAPAAkollektiivi hakee 2-3 tanssijaa syyskuussa valmistuvaan Ihmisten kaupunki -teokseen, jonka koreografiasta vastaa Anniina Kumpuniemi. Teos on Sisä-Suomen ja Läntisen tanssin aluekeskuksen yhteistuotanto, jossa esiintyy taiteilijoita molemmilta alueilta. Teosta esitetään Tampereella ja Turussa kaupunkitilassa syyskuussa 2015.

Työpaja on maksuton ja se järjestetään Turussa, Barker-teatterin yläsalissa pe 10.4 klo 14-20 ja la 11.4 klo 10.30-15.30. Osa työpajasta ollaan ulkona kaupunkitilassa. Osallistujilta edellytetään osallistumista kumpaankin päivään. Ilmoittautuminen pyydetään lähettäämän sähköpostilla 5.4 mennessä osoitteeseen vapaakollektiivi(at)gmail.com. Halutessaan työpajaan voi osallistua myös ilman, että osallistuu koetanssiin, ensisijaisesti työpajan paikat täytetään kuitenkin koetanssiin ilmoittautuneista.

Koetanssiin osallistujilta toivotaan liitteeksi CV sekä lyhyt vapaamuotoinen esittely. Lisäksi  vastaa  kysymyksiin:
·    Millainen kaupunkitila kiinnostaa tai puhuttelee sinua?
·    Minkä keskustassa sijaitsevan alueen Tamperetta tai Turkua haluaisit täyttää tanssilla?

Työpajan sisältö
Koreografi Anniina Kumpuniemen ohjaamassa työpajassa heittäydytään tutkimaan ympäröivää tilaa ja tarkastellaan kaupunkia toimivien ja liikkuvien kehojen kenttänä. Kumpuniemi käyttää työskentelyssään ennalta suunniteltuja liikepätkiä sekä ohjattua improvisaatiota. Työpaja toteutuu sekä harjoitussalissa että kaupunkitilassa.

Ihmisten kaupunki -teos
Ihmisten kaupunki –teos on idealistinen puheenvuoro siitä, miten tanssitaide ja sen myötä ajatteleva keho on yksi nykyihmisyyden elinehdoista. Teos suhtautuu julkiseen kaupunkitilaan näyttämönä, luoden siihen arjesta ja historiasta vapaita uusia merkityksiä. Koreografiassa keskeistä on äärimmilleen virittynyt fyysinen kehollisuus, niin herkkä ja minimaalinen kuin raivokas ja valtava. Taiteellisen työryhmän muodostavat VAPAAkollektiivin tanssitaiteilijat, kutsukoreografi Anniina Kumpuniemi, pukusuunnittelija Maria Hämäläinen sekä työpajan myötä teokseen kiinnitettävät varsinaissuomalaiset tanssitaiteilijat.

Teoksen aikataulu ja palkkaus
Teos harjoitetaan intensiivisen työjakson aikana alkusyksyllä 2015. Harjoitukset Tampereella toteutuvat  elokuussa 2 päivää, syykuussa 1.9. - 13.9. sisältäen myös esitykset. Reilun viikon mittainen harjoitus- ja esitysjakso Turussa toteutuu syyskuun aikana. Päivämäärät tarkentuvat työpajaan mennessä. Palkkaus on Temen suositusten mukainen.

Työryhmän esittely
VAPAAkollektiivi on rohkeasti omaa polkuaan luova tamperelainen taiteilijaryhmä, jonka ydinjäseniä ovat tanssitaiteilijat Maija Ikonen, Maria Kananen, Terhi Kuokkanen, Sini Repo ja Outi Yli-Viikari. VAPAAkollektiivi toimii kutsukoreografi-periaatteella ja monipuolisten teosprojektien lisäksi se järjestää mm. ammattilaistyöpajoja, esityskiertueita, yleisötyötä ja toimii yhteistyössä eri kulttuuritoimijoiden ja taiteilijaryhmien kanssa. Lisätietoja: http://vapaakollektiivi.blogspot.fi/

Tanssitaiteen pitkän linjan ammattilainen Anniina Kumpuniemi toimii tamperelaisen Tanssiteatteri MD:n toiminnanjohtajana, koreografina ja tanssijana.
http://www.tanssiteatterimd.fi/index.php?id=164

Lisätietoja työpajaan littyen voi kysellä sähköisesti: vapaakollektiivi(at)gmail.com

Tapahtumakalenteri

marraskuu 2019
M T K T P L S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

TS Hyvinvointi/Tanssi on turkulainen perusoikeus
Tilaa uutiskirje