logo

  Läntinen tanssin aluekeskus

  Regionala danscentret i Västra Finland

  Regional Dance Centre of Western Finland

  Linnankatu 24, 20100 Turku, Finland

 info(at)l-tanssi.fi

 

 

Eeva Bang

 


Eeva oli jo lapsena kova liikkumaan ja pienenä äiti vei hänet Lahjan Tyttöihin jumppatunneille. Eeva innostui voimistelusta ja siitä tuli tärkeä harrastus, jonka parissa Eeva vietti 12 vuotta. Joukkuevoimistelu oli hänelle intohimo ja hän kilpaili joukkueensa kanssa niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla. Voimisteluaikoina koetut elämykset saivat Eevan innostumaan myöhemmin myös tanssista.Eevan kiinnostus taiteita ja erityisesti nykytanssia kohtaan alkoi lukioaikana. Voimistelutaustansa vuoksi hän ajatteli että nykytanssiin voisi syventyä enemmän. Lukion jälkeen Eeva haki Turun Konservatorion tanssilinjalle ja vaikka kokemusta nykytanssista ei ollutkaan, hän pääsi kouluun opiskelemaan.Koulun alkaessa Eeva ei tiennyt mitä tanssijaksi opiskelu toisi tullessaan tai minkälainen elämä nykytanssin kautta aukeaisi. Opintojen edetessä varmistui ajatus siitä että hän halusi tanssia ammatikseen.

The wall piece, kor. Daphna Horenczyk
kuva: Robert Herbe

 

Valmistuttuaan Turun Konservatoriolta vuonna 2008  Eeva koki että hänellä olisi nykytanssista vielä paljon opittavaa ja hän halusi opiskella lisää. Eeva haaveili ulkomailla asumisesta, uusista kokemuksista ja haasteista niin elämän kuin myös tanssin saralla. Hän päätti hakea Salzburg Experimental Academy of Dance – kouluun Itävaltaan. Eeva hyväksyttiin kouluun, mutta jatkuvat selkävaivat saivat hänet toisiin ajatuksiin, ja hän päätti pitää välivuoden tanssin opiskelusta. Välivuotenaan Eeva aloitti kulttuurihistorian opinnot Turun Yliopistossa. Samana vuonna häntä pyydettiin vierailevaksi tanssijaksi Aurinkobaletin Pähkinänsärkijä -teokseen ja Teatterikorkeakoulun kanssa yhteistyössä tehtyyn Ravit esityskokonaisuuteen. Ensimmäinen työ tanssijan ammatissa oli hieno kokemus ja ammatikseen tanssiminen unelmien täyttymys.Ajatus ulkomailla opiskelusta sai Eevan hakemaan uudestaan Salzburg Experimental Academy of Dance- kouluun ja hänet hyväksyttiin opiskelemaan toisen kerran. Seuraavat kolme vuotta Eeva opiskeli nykytanssia kansainvälisessä ympäristössä Itävallassa. Opiskelu ulkomailla oli avartava kokemus jota hän ei koskaan vaihtaisi pois. Koulun parasta antia olivat mahtavat opettajat, jotka olivat tanssialan huippuja eripuolilta maailmaa. Monien erilaisten opettajien kautta hän pääsi näkemään nykytanssin laajan kirjon ja inspiroitumaan upeiden tanssijoiden opissa.Koulupäivät Itävallassa olivat pitkiä ja treeniä oli paljon. Pitkien päivien lisäksi Eeva käytti myös paljon vapaa-aikaa ylimääräisten kouluprojektien parissa, ja koulussa tuli usein vietettyä aikaa iltamyöhään.

Aurinkobaletti: Dead Tulips, kor. Jarkko Mandelin
kuva: Seilo Ristimäki

 

Suomeen palattuaan Eeva pääsi Aurinkobalettiin vierailijaksi Urmas Poolametsin teoksiin Walkabout ja Pähkinänsärkijä sekä Jarkko Mandelinin teokseen Dead Tulips. Tämän jälkeen Eevalle tarjottiin pidempiaikaista sopimusta ja pian hän on tanssinut Aurinkobaletissa jo kaksi vuotta. Työssään tanssijana Eeva nauttii työskentelystä mukavien työkavereiden kanssa ja mahdollisuudesta tehdä töitä eri koreografien kanssa. Teokset joissa Eeva on tanssinut ovat olleet hyvinkin erilaisia ja hän arvostaa työn vaihtelevuutta. Erityisesti hän nauttii rooleista, joissa pääsee vähän hulluttelemaan. Monien vuosien opiskelun jälkeen Eeva kokee nyt että esiintymiskokemuksen kartuttaminen on erittäin tärkeää jos haluaa kasvaa tanssijana ja esiintyjänä.

Aurinkobaletti: Ouroboros, kor. Sasha Pepeljajev
kuva: Juha Lukala

 

Matkan varrella hän on kärsinyt useista loukkaantumisista, joiden kautta hän on oppinut että kehonhuoltoon panostaminen on tärkeää, joten tanssijan työn lisäksi hän on kouluttautunut myös pilates-ohjaajaksi ja treenaa sitä aina kun ehtii. Eeva on onnellinen siitä että hän pystyy yhä tanssimaan, vaikka toisinaan hän on pelännyt että loukkaantumiset estäisivät tanssijan uran. Tulevaisuudessa Eeva toivoo pysyvänsä terveenä, että hän voisi jatkaa tanssimista mahdollisimman pitkään.Eeva kokee tanssijan työn olevan välillä hyvin raskasta, mutta sitäkin antoisampaa. Hän ei voisi kuvitella itselleen parempaa ammattia, sillä töissä hän pääsee tekemään sitä mistä eniten nauttii. Raskaan työn vastapainoksi vapaa-aika on hänelle tärkeää, jota hän viettää mieluiten perheen ja ystävien kanssa. Eeva katselee mielellään elokuvia, lukee kirjoja, matkustelee ja viettää kesäisin aikaa mökillä luonnon rauhassa.

Aurinkobaletti: Keisarin uudet vaatteet, kor. Urmas Poolamets
kuva: Juha Lukala

Tapahtumakalenteri

toukokuu 2020
M T K T P L S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

TS Hyvinvointi/Tanssi on turkulainen perusoikeus
Tilaa uutiskirje